18/06
2024

Over Spek & Bonen

Esther Akkerhuis (1976) werkt sinds haar vijftiende in de horeca en heeft haar sporen daar inmiddels wel verdiend. Tien jaar lang runde ze een restaurantje (OPEN) in Rotterdam en tijdens verschillende reizen naar Italië ontdekte ze haar liefde voor de Italiaanse keuken. Andere Oosterse en Westerse invloeden vind je ook terug in haar gerechten.

In 2008 kreeg haar droom om een eigen zaak te beginnen vorm. Het resultaat is Spek & Bonen. Esther geniet ervan om andere mensen blij te maken met haar eten en gezelligheid. Spek & Bonen is een catering zoals ze hem zelf graag zou bestellen: lekker eten, bewust, uit het seizoen en waar mogelijk biologisch, met liefde klaargemaakt en in eigen stijl opgediend. Ruim acht jaar na oprichting werkt ze samen met een team en heeft Spek & Bonen een grote diversiteit aan opdrachtgevers en een cateringbus waarmee we op elke gewenste plek het eten staan klaar te maken.
 
Naast lekker eten staat duurzaamheid hoog in het vaandel. In het kader van 'alle kleine beetjes helpen' maakt Spek & Bonen gebruik van zonnepanelen en ledverlichting, doen wij aan gescheiden afval, worden milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en (zo min mogelijk) biologische disposables gebruikt. Ook houdt het team ervan om creatief met leftovers om te gaan: eten dat over is wordt verwerkt in andere gerechtjes of gedeeld op Instagramk, 'vrienden' kunnen dit met hun eigen bakje komen ophalen.

Onze familie heeft zich sinds 2015 uitgebreid met 2 Spek & Boontjes. Om deze reden kunnen wij geen lange films meer aannemen, maar invallen doen we nog steeds graag.

esther@spek-bonen.nl
T +31 (0) 6 2812 2243

Powered by AWINK Websolutions